Groot- regionaal huis-aan-huisblad voor Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland met het laatste nieuws op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn.
Datum: 27-09-2017 Auteur: Peter Keijzer
‘Trend om thuis aan fitheid te blijven werken zet zich voort’

‘Trend om thuis aan fitheid te blijven werken zet zich voort’

Het is al lang geen nieuws meer; steeds meer mensen werken thuis aan spierkracht en conditie. Niet alleen jongeren, ook de groeiende groep 50-plussers hebben zich op de ‘fitness-thuis’ gestort. Want wat is er nog makkelijker en prettiger om in een vertrouwde omgeving aan fysieke en mentale weerbaarheid te werken?

Voor Paul van der Hoeven, eigenaar van Fitwinkel Naaldwijk, is een duidelijke trend zichtbaar. “Binnen ons zeer gevarieerde klantenbestand zien we steeds meer mensen die een duidelijke voorkeur hebben om thuis aan hun spierkracht en conditie te werken. Neem de jonge gezinnen, waarbij de ouders een drukke baan hebben. Ze komen laat van het werk thuis, eten daarom ook wat later en hebben daarna de energie niet meer om naar het fitnesscentrum te gaan. Met de komst van een kindje wordt de toch al spaarzame tijd voor sport alleen maar minder. Dan is het ideaal als je alle tijd kunt nemen voor de kleintjes en daarna tijd aan jezelf kunt besteden. Heerlijk als je een of twee apparaten hebt staan waar je gezamenlijk gebruik van kunt maken”, aldus Paul, die in zijn winkel, verdeeld over twee etages, een indrukwekkende collectie hometrainers, crosstrainers, loopbanden, roeitrainers en krachtstations heeft staan. Alle apparatuur kan hier worden uitgeprobeerd. Maar ook kleine fitness accessoires zoals dumbbells, weerstandsbanden, massagerollers, fitnessmatten en zelfs voedingssupplementen maken deel uit van het totale aanbod. Online oriënteren is goed maar om een goede en bewuste keuze te maken adviseer ik toch om naar de winkel te komen. Omdat we hier een goed op maat gesneden advies kunnen geven als we wat meer achtergrondinformatie hebben. Met dit inzicht kunnen we gezamenlijk een plan ontwikkelen om in de uiteindelijke doelstelling te kunnen voorzien. En die is voor iedereen anders; we verkopen graag prachtige apparatuur, maar willen ook zeker weten dat het ‘past’. Noch de klant, nog wij als enthousiast team, hebben er baat bij dat de apparatuur na een paar weken werkeloos in de hoek staat”.

Versneld revalidatieproces
Niet alleen jonge mensen weten de weg naar Fitwinkel Naaldwijk op industrieterrein De Woerd te vinden. Van der Hoeven ziet steeds meer 50-plussers die kiezen voor ‘fitness-thuis’. “Het is bekend dat ‘we’ ouder worden en langer thuis willen blijven wonen. Als je gezond bent is dat natuurlijk heerlijk; lekker erop uit om te ontspannen en in beweging te blijven om lichamelijk in conditie te blijven. Maar het kan ook zijn dat een oude dag met fysieke beperkingen gepaard gaat. Juist dan is het zinvol om thuis, naast het bezoek aan de fysiotherapeut, extra te oefenen. Zo’n drie keer in de week kan een revalidatieproces sneller doen verlopen”, aldus Paul, die ook wijst op het financiële aspect. “Voor een bezoek aan een gerenommeerde sportschool betaal je toch al snel veertig euro per maand. Als het hele gezin meedoet op een paar fitnessapparaten heb je de aanschafkosten er zo uit”, Particulieren, bedrijven, overheidsinstellingen, personal trainers, fysiotherapeuten en verzorgingstehuizen, de klantenkring van de Fitwinkel is heel divers. “Wij bieden o.a. totaalpakketten om complete sportruimte ’s in te richten. Ook brengen we (desgewenst) ondernemers in contact met een voedingsconsulent, personal trainer of fysiotherapeut om gemotiveerde en energieke werknemers te creëren!”

Meer info: www.fitwinkel-naaldwijk.nl