Groot- regionaal huis-aan-huisblad voor Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland met het laatste nieuws op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn.
Datum: 26-09-2019 Auteur: Peter Keijzer
Chris Nederhorst: ‘Iedereen verdient een gezonde nachtrust’

Chris Nederhorst: ‘Iedereen verdient een gezonde nachtrust’

Wie de showroom wil bezoeken komt terecht in een rustige woonwijk. Hier, bij Royal Health Foam, kan men allerlei soorten matrassen uitproberen. Maar op hetzelfde adres wordt ook alles ontwikkeld en geproduceerd. Juist deze combinatie maakt het bedrijf bijzonder. In zijn branche is ondernemer Chris Nederhorst met zijn bedrijf een succesvol pionier; zo ontwikkelde hij een matras van traagschuim dat 'ventileert' en daardoor kan 'ademen'. Een ideale oplossing voor mensen die het in bed snel warm hebben. Ook experimenteerde hij met diverse andere schuimsoorten om zo te komen tot matrassen die geschikt zijn voor medisch gebruik. Het gevolg is dat het bedrijf ook levert aan verschillende ziekenhuizen.

Proeftijd voor matrassen
In 1996 introduceerde Chris een 'proeftijd' voor matrassen; mensen mochten een gekochte matras 30 dagen uitproberen om te kijken hoe dat beviel. Want ‘even uitproberen’ in de winkel is volgens hem voor veel mensen te kort om te komen tot een goede keuze. In die tijd volstrekt uniek. Hetzelfde geldt voor levering via internet. Daarmee begon hij in 1998 en was daarmee de eerste in Nederland. Dit was toen zeer ongebruikelijk, want hoe kun je nu een matras kopen zonder er op gelegen te hebben? Mede daarom bedacht Nederhorst de proeftijd; probeer de matras thuis uit en als het niet bevalt kun je deze gewoon retourneren en een ander uitproberen. Met dit retourbeleid en de omruilgarantie komt vrijwel iedere klant tot zijn eigen beste keuze.

Kennis doorgeven
De reputatie van de relatief ‘kleine’ onderneming strekt tot ver over de landsgrenzen door de combinatie fabriek-winkel-showroom. “Naast de vele klanten uit eigen land zien we hier regelmatig bezoekers uit o.a. Duitsland en België. Ook internet is een mooi platform voor presentatie van onze matrassen. In 2001 zijn we begonnen met matras.info, een consumentensite met informatie over matrassen, soorten schuimen en ook veel over slapen. Door mijn kennis door te geven via die site weten heel veel mensen mij te vinden”, aldus Nederhorst, die ons de meest uiteenlopende soorten matrassen laat zien. Een van de meest bijzondere is wel het stro-matras waarmee Royal Health Foam een stap terug lijkt te doen in de tijd. “Vroeger werd stro veel gebruikt om behaaglijk te kunnen slapen; het houdt warmte vast, ventileert en is dus ook geschikt voor mensen met allergieklachten”.

Medische toepassingen Nederhorst is een autoriteit op het gebied van matrassen en heeft contact met TU Delft, TU Eindhoven en werkte met o.a. Philips. Ook levert hij aan diverse ziekenhuizen waarbij hij 'medisch gekwalificeerd schuim' gebruikt voor de matrassen. Boten, caravans, campers en vrachtwagens… overal zijn de matrassen van Royal Health Foam te vinden. Meer info: www.healthfoam.com